Namaz od sirove leblebije

 


Sastojci:

100 g leblebije

Sok od pola limuna

3  čena belog luka, so, biber

maslinovo ulje

20 g susama


Priprema:

Leblebiju uvece potopiti a sutradan kuvati u vodi sa malo sode bikarbone, dok sasvim ne omeksa. Ljuske koje isplivaju na povrsinu vode, odstraniti kašikom. 

Kada je leblebija skuvana, ocediti je a vodu sačuvati. Leblebiju samleti u kašu. Dodati sitno iceckani beli luk ,so, limunov sok u kašu od leblebija. Moze se dodati susam koji je prethodno proprzen u poklopljenom tiganju jedan do dva minuta. 

Tako proprzeni susam istucati u avanu i dodati so, limunov sok sve izmesati u gladak krem i dodati u kašu od leblebije. 

Dodati malo vode u kojoj se kuvala leblebija ukoliko je potrebno i zacine po zelji. 

Gotov pire staviti u staklenu posudu i preliti maslinovim uljem. Servirati sa prepecenim hlebom i salatom od paprika ili masline. 

Prijatno!


Коментари