Kiseljenje cvekle
Sastojci:
1 kg Cvekle
sirce, 1 l prokuvane vode
so, beli luk
Priprema:
Blansirati cveklu, izvaditi iz posude u djerdjef staviti je da se ocedi, zatim je narezati na kocke.
Prokuvati vodu dodati sircetnu kiselinu i so, promesati.
Poredjati komade cvekle u prethodno sterilisane osusene tegle, sipati tecnost i staviti beli luk dva čena, pasterizovati tegle na temp. 60 °C desetak minuta, nakon toga uviti u cebe da se prohlade i odloziti na suvom i tamnom mestu u špajzu.
Kiseljenje krastavca
Priprema:
Takodje litar vode prokuvati dodati sirce po želji u prokuvanoj vodi, so i biber u zrnu i mirođiju. Pasterizovati tegle na 60 C uviti u ćebe da se tegle prohlade i odloziti na suvom i tamnom mestu.
Sastojci:
1 kg Cvekle
sirce, 1 l prokuvane vode
so, beli luk
Priprema:
Blansirati cveklu, izvaditi iz posude u djerdjef staviti je da se ocedi, zatim je narezati na kocke.
Prokuvati vodu dodati sircetnu kiselinu i so, promesati.
Poredjati komade cvekle u prethodno sterilisane osusene tegle, sipati tecnost i staviti beli luk dva čena, pasterizovati tegle na temp. 60 °C desetak minuta, nakon toga uviti u cebe da se prohlade i odloziti na suvom i tamnom mestu u špajzu.
Kiseljenje krastavca
Priprema:
Takodje litar vode prokuvati dodati sirce po želji u prokuvanoj vodi, so i biber u zrnu i mirođiju. Pasterizovati tegle na 60 C uviti u ćebe da se tegle prohlade i odloziti na suvom i tamnom mestu.