Domaći sok od paradajza
Sastojci:
Kaša paradajza, šećer, jabukovo sirće, kuhinjska so, peršun, bosiljak i ruzmarin ako imate.
Priprema:
Obariti paradajz u slanoj vodi, oljustiti sve komade, zatim u šerpi izrezati na sitno ili samleti paradajz. Prokuvati, dodati so, šećer i jabukovo sirće .
Skloniti sa vatre, dodati peršun nekoliko listića, bosiljak, uliti u prethodno sterilisane tegle, staviti bosiljak i dobro zatvoriti, zatim pasterizovati u rerni na temperaturi od 60 °C 10 do 15 min.
Odložiti u špajz na suvom i tamnom mestu na temp. + 15 stepeni ili u frižideru ukoliko ima mesta.
Prijatno!
Sastojci:
Kaša paradajza, šećer, jabukovo sirće, kuhinjska so, peršun, bosiljak i ruzmarin ako imate.
Priprema:
Obariti paradajz u slanoj vodi, oljustiti sve komade, zatim u šerpi izrezati na sitno ili samleti paradajz. Prokuvati, dodati so, šećer i jabukovo sirće .
Skloniti sa vatre, dodati peršun nekoliko listića, bosiljak, uliti u prethodno sterilisane tegle, staviti bosiljak i dobro zatvoriti, zatim pasterizovati u rerni na temperaturi od 60 °C 10 do 15 min.
Odložiti u špajz na suvom i tamnom mestu na temp. + 15 stepeni ili u frižideru ukoliko ima mesta.
Prijatno!