Čorba




ČORBA OD BORANIJE I SPANAĆA


SASTOJCI ZA DVE OSOBE:

POLA GLAVICE CRNOG LUKA, POLA CENA BELOG LUKA, 1/4 SPANACA, MALA KRISKA CELERA, MALA SARGAREPA, JEDAN KROMPIR, 100G KUVANE BORANIJE, MALO ULJA, DVE KASIKE STRUGANOG SIRA ILI BEZ SIRA, KASIKA SOSA OD PARADAJZA.

PRIPREMA:

ISECKATI CRNI LUK, ZGNJECITI BELI LUK, SVE STAVITI U POSUDU.
DODATI KASIKU ULJA, PA DINSTATI DOK POVRCE POZUTI. ODSTRANITI BELI LUK PA DODATI LISTOVE SPANACA OPRANE, OCEDJENE I ISECENE, ZATIM SARGAREPU, CELER, KROMPIR I PERSUN.
ZATIM SIPATI SOS OD PARADAJZA I BORANIJU I DODATI TOPLU VODU.
POKLOPITI I KUVATI OKO POLA SATA NA UMERENOJ VATRI.                                              
  NA KRAJU DODATI RENDANI SIR.
 U ČINIJI POREDJATI DVA SLOJA KRIŠKI HLEBA, SIPATI POVRĆE I OSTAVITI DESETAK MINUTA DA HLEB OMEKNE.

PRIJATNO!