ČORBA OD BORANIJE I SPANAĆA
SASTOJCI ZA DVE OSOBE:
POLA GLAVICE CRNOG LUKA, POLA CENA BELOG LUKA, 1/4 SPANACA, MALA KRISKA CELERA, MALA SARGAREPA, JEDAN KROMPIR, 100G KUVANE BORANIJE, MALO ULJA, DVE KASIKE STRUGANOG SIRA ILI BEZ SIRA, KASIKA SOSA OD PARADAJZA.
PRIPREMA:
ISECKATI CRNI LUK, ZGNJECITI BELI LUK, SVE STAVITI U POSUDU.
DODATI KASIKU ULJA, PA DINSTATI DOK POVRCE POZUTI. ODSTRANITI BELI LUK PA DODATI LISTOVE SPANACA OPRANE, OCEDJENE I ISECENE, ZATIM SARGAREPU, CELER, KROMPIR I PERSUN.
ZATIM SIPATI SOS OD PARADAJZA I BORANIJU I DODATI TOPLU VODU.
POKLOPITI I KUVATI OKO POLA SATA NA UMERENOJ VATRI.
NA KRAJU DODATI RENDANI SIR.
U ČINIJI POREDJATI DVA SLOJA KRIŠKI HLEBA, SIPATI POVRĆE I OSTAVITI DESETAK MINUTA DA HLEB OMEKNE.
PRIJATNO!