Sastojci:
800 g lisicarki
3 glavice luka
3 reznja belog luka
1 velika kasika seckanog persuna
0,5 dl belog vina,
pola kasicice susenih ili svezih zacina:
bosiljak, timijan, zeleni deo celera.
malo mlevene crvene paprike,
so, biber
slatka pavlaka.
Priprema:
Dobro operemo lisicare ocistimo i narezemo na komade.
Ocistimo luk i narezemo ga na sitne listice, beli luk ocistimo i sasitnimo.
U dubljem tiganju ugrejemo ulje ne previse, dodamo luk, proprzimo da dobije staklast izgled.
Zalijemo belim vinom, dodamo usitnjen beli luk, so, biber, mlevenu papriku i seckani persun, promesamo i dodamo lisicarke.
Dodamo malo vode da su pecurke skoro pokrivene i na srednje jakoj vatri u pokrivenoj posudi kuvamo pet do deset minuta.
Nakon deset minuta dodamo bosijak, timijan, list celera usitnjen, jos malo mlevene paprike, promesamo i kuvamo na laganoj vatri nekoliko minuta.
Zatim dodamo slatku pavlaku i kuvamo na laganoj vatri jos dva do tri minuta tek toliko da se pavlaka sjedini sa jelom.
Po zelji dodamo jos seckanog persuna.
Posluzimo sa hlebom, dvopekom ili kiflicama....