Gulas od lisičarki recept




Sastojci: 


800 g lisicarki

3 glavice luka

3 reznja belog luka

1 velika kasika seckanog persuna

0,5 dl belog vina,

pola kasicice susenih ili svezih zacina:
bosiljak, timijan, zeleni deo celera.

malo mlevene crvene paprike,

so, biber

slatka pavlaka.


Priprema:

Dobro operemo lisicare ocistimo i narezemo na komade.
Ocistimo luk i narezemo ga na sitne listice, beli luk ocistimo i sasitnimo.

U dubljem tiganju ugrejemo ulje ne previse, dodamo luk, proprzimo da dobije staklast izgled. 

Zalijemo belim vinom, dodamo usitnjen beli luk, so, biber, mlevenu papriku i seckani persun, promesamo i dodamo lisicarke.

Dodamo malo vode da su pecurke skoro pokrivene i na srednje jakoj vatri u pokrivenoj posudi kuvamo pet do deset minuta. 

Nakon deset minuta dodamo bosijak, timijan, list celera usitnjen, jos malo mlevene paprike, promesamo i kuvamo na laganoj vatri nekoliko minuta. 

Zatim dodamo slatku pavlaku  i kuvamo na laganoj vatri jos dva do tri minuta tek toliko da se pavlaka sjedini sa jelom.
Po zelji dodamo jos seckanog persuna.

Posluzimo sa hlebom, dvopekom ili kiflicama....