Lesnik torta






Sastojci:

5 jaja,

5 supenih kašika sećera,

1 supena kašika  brašna,

10 kašika mlevenih oraha.

Priprema:

Umutiti 5 jaja i 5 kasika secera, kada se umuti u smesu dodati 1 kasiku brasna i 10 kasika mlevenih oraha.

Zatim smesu preruciti u podmazani pleh i peci patišpanj.

Fil:

Sastojci:

5 žumanaca,

300 g šećera u prahu,

5 belanaca,

250 g putera,


200 g pečenih i mlevenih lešnika,

1-na šlag pena vanila (čokolada)

Priprema:


Umutiti 5 žumanca koja potom prokuvati na pari nekoliko minuta.
U drugoj činiji umutiti puter i 150 g šećera u prahu.

Takodje umutiti 5 belanaca sa 150 g šecera.

Zatim sve sjediniti u jednu masu , dodati 200 g zapecenog i samlevenog lesnika.
Patispanj preseci koncem na dva dela  i filovati smesom unutra i odozgo.
Na kraju umućenom šlag penom od vanile ili cokolade ukrasiti tortu po zelji.

Prijatno!