Sastojci:
5 jaja,
5 supenih kašika sećera,
1 supena kašika brašna,
10 kašika mlevenih oraha.
Priprema:
Umutiti 5 jaja i 5 kasika secera, kada se umuti u smesu dodati 1 kasiku brasna i 10 kasika mlevenih oraha.
Zatim smesu preruciti u podmazani pleh i peci patišpanj.
Fil:
Sastojci:
5 žumanaca,
300 g šećera u prahu,
5 belanaca,
250 g putera,
200 g pečenih i mlevenih lešnika,
1-na šlag pena vanila (čokolada)
Priprema:
Umutiti 5 žumanca koja potom prokuvati na pari nekoliko minuta.
U drugoj činiji umutiti puter i 150 g šećera u prahu.
Takodje umutiti 5 belanaca sa 150 g šecera.
Zatim sve sjediniti u jednu masu , dodati 200 g zapecenog i samlevenog lesnika.
Patispanj preseci koncem na dva dela i filovati smesom unutra i odozgo.
Na kraju umućenom šlag penom od vanile ili cokolade ukrasiti tortu po zelji.
Prijatno!