Kacamak
500 g kukuruznog brasna,
2 l vode,
1 kasika masti,
mleko,
so.
Priprema:
U vodu dodati masti i soli pa kuvati da voda provri.
Dok voda vri zakuvavati kukuruzno brasno, neprestano mesajuci varjacom sve dok kacamak ne pocne da se odvaja od suda. Kacamak sipati u dublju ciniju i politi mlekom ili dodati0
( dodati sir, przenu papriku, przeni luk itd.).
Jede se dok je topao.😃
Kacamak za sve i sa glutenom ko nije alergican na gluten i ko nema celijakiju ne mora da sprovodi striktnu dijetu za razliku od ljudi koji imaju celijakiju ili alergiju na gluten.
Prijatno
Za one koji su alergicni na gluten
500 g kukuruznog brasna,
2 l vode,
1 kasika masti,
mleko,
so.
Priprema:
U vodu dodati masti i soli pa kuvati da voda provri.
Dok voda vri zakuvavati kukuruzno brasno, neprestano mesajuci varjacom sve dok kacamak ne pocne da se odvaja od suda. Kacamak sipati u dublju ciniju i politi mlekom ili dodati0
( dodati sir, przenu papriku, przeni luk itd.).
Jede se dok je topao.😃
Kacamak za sve i sa glutenom ko nije alergican na gluten i ko nema celijakiju ne mora da sprovodi striktnu dijetu za razliku od ljudi koji imaju celijakiju ili alergiju na gluten.
Prijatno
Za one koji su alergicni na gluten